Fortissio. Åsikter och recension 2024

För att avgöra om Fortissio är en bedrägeri eller en pålitlig mäklare, behöver vi undersöka olika faktorer. För det första är det viktigt att titta på företagets bakgrund och rykte. Har de varit verksamma under en längre tid och har de ett gott rykte bland sina kunder? Det är också viktigt att undersöka om företaget är reglerat och licensierat av en auktoriserad tillsynsmyndighet. En licens visar att företaget följer strikta regler och riktlinjer för att skydda sina kunder.

En annan viktig faktor att överväga är kundrecensioner och feedback. Genom att läsa vad tidigare och nuvarande kunder säger om Fortissio kan man få en bättre förståelse för företagets pålitlighet och pålitlighet. Om det finns många negativa recensioner och klagomål om dålig service, uttagproblem eller oegentligheter, kan det vara en röd flagga att företaget inte är pålitligt.

Det är också viktigt att titta på företagets erbjudanden och tjänster. Om de lovar orealistiska vinster eller använder aggressiva marknadsföringsmetoder, kan det vara en indikation på att de försöker locka oerfarna investerare och bedriva oetiska affärspraxis.

Slutligen är det alltid en bra idé att kontakta företaget direkt och ställa frågor eller begära mer information. En pålitlig mäklare kommer att vara transparent och villig att svara på alla frågor eller bekymmer du kan ha.

Sammanfattningsvis är det viktigt att göra en grundlig undersökning och utvärdering innan man bestämmer sig för att lita på Fortissio som mäklare. Genom att undersöka företagets bakgrund, kundrecensioner, licensiering och erbjudanden kan man få en bättre uppfattning om deras pålitlighet och bedrägeripotential. 

Fortissio: vad är det

Vad är Fortissio? Det är en CFD-handelsplattform (akronym för contracts for difference).

​Fortissio: tillgångar tillgängliga

Vilka tillgångar finns tillgängliga på Fortissio? Som du kan se nedan erbjuder mäklaren ett bra utbud av tillgångar att handla med. Naturligtvis är vi inte på nivåerna av mäklare som eToro eller Capital.com. Men i alla fall erbjuder det möjligheten att uppnå den mycket rekommenderade diversifieringen av din värdepappersportfölj.

De tillgångar som finns tillgängliga på Fortissio-mäklaren är:

 • 47 valutapar
 • 18 råvaror
 • 81 aktier
 • 18 index
 • 6 kryptovalutor
 • 2 ETF:er

Fortissio kontotyper

Vilka och hur många kontotyper finns det på Fortissio? Mäklaren erbjuder både detaljhandelskonton (för handlare som investerar begränsade summor eller precis har börjat) och professionella konton (för dem som kan investera stora summor och har en viss förtrogenhet).

När det gäller professionella konton måste du ha minst 2 av 3 av följande krav:

 • Efter att ha genomfört transaktioner under det senaste året med en genomsnittlig frekvens på 10 transaktioner var tredje månad
 • Värdepappersportföljen, med tillägg av kontantinsättningar och finansiella instrument, måste vara större än 500 tusen euro
 • Minst 1 års yrkeserfarenhet inom finanssektorn

Om du är ett av Retail-kontona kan du välja mellan 6 olika konton. En mängd olika val som är svåra att hitta någon annanstans:

 • Grundkonto: minsta insättning krävs mellan €200 upp till €1 999. Möjlighet att ladda ner en gratis e-bok, delta i gratis utbildning, följas av en Account Manager, tjänster som: Insiderhandel, 1-Click Trading, Pop Up Alerts och Autochartist
 • Discovery-konto: Minsta insättning mellan €2 000 och €4 999. Alla tjänster som ses i grundkontot, plus 5 % omsättningsrabatt och 5 % prisrabatt
 • Silverkonto: minsta insättning 5 000-9 999 euro, fördelar med de två tidigare kontona plus ytterligare prisrabatter och 10 % rollover
 • Guldkonto: minsta insättning: 10 000-14 999 euro, alla fördelar med tidigare konton, prisrabatt och 15% rollover
 • Diamantkonto: minsta insättning 15 000-29 999 euro, fördelar med tidigare konton, prisrabatt, 20% rollover
 • VIP-konto: minsta insättning från 30 000 euro och uppåt. Prisrabatt, 25% rollover, alla fördelar med tidigare konton

Till alla fördelar som rapporterats, låt oss också lägga till det faktum att du efter registreringen kommer att kunna dra nytta av en återbetalning på de första 8 avsluten vid förluster. Ett bra sätt att hjälpa nybörjare.

Som med alla mäklare är det väldigt enkelt att registrera sig på denna online handelsplattform. Också för att de, just för att uppmuntra dig att göra det, visar en tydligt färgad knapp (vanligtvis gul, grön eller blå, i det här fallet är den gul) med orden “START NU”.

När du väl har tryckt på det hittar du även här, som nu är vanligt på alla sajter, två alternativ för att registrera dig:

genom att ange din e-postadress och ditt lösenord (och sedan begära bekräftelse genom att trycka på länken i det mottagna e-postmeddelandet)

genom att logga in via ditt Facebook- eller Google-konto (ofta föredraget alternativ att göra först)

Minsta insättning som krävs av Fortissio är 200 euro. Allt som allt, i genomsnitt för andra Mäklare, mellan de som ber om mer och de som ber om mindre (intervallet är mellan 250 och 100, sedan finns det extrema fall som XM.com som bara begär 5 euro).

Fortissio: handelsplattformen

Hur är handelsplattformen som erbjuds av Fortissio? Mäklaren erbjuder sina registrerade handlare Xcite webbplattform. Kan anpassas till alla webbläsare du använder.

 • Mycket hög anpassningsmarginal som erbjuds av handlare:
 • Realtidsanalys och varningar
 • Den anpassar sig till alla mobila enheter (tack vare Xcite-appen eller skrivbordsenheten) du använder
 • Affärer slutförs snabbt
 • Den erbjuder allt du behöver för att utföra teknisk analys (diagram, handelsindikatorer, etc.)
 • Upp till sex olika språk tillgängliga

Fortissio föredrog att utesluta Metatrader från sina plattformar. Ett val som fick många handlare att dra upp näsan med tanke på att denna plattform används i stor skala. Och även version 4 som nu närmar sig tjugoårsdagen.

Mäklaren föredrog dock att gå längre.

En appversion är dock oundviklig, kallad Xcite, tillgänglig på både iOS och Android. Så du kan handla online eller följa positioner var du än är.

Fortissio: kundsupport

Hur är kundsupporten på Fortissio Broker? Även här kan vi bara tala väl om denna mäklare.

Som nämnts, bland de tjänster som erbjuds av mäklaren hittar vi en personlig kontoansvarig, som hjälper till att ge personlig assistans till handlare. Mycket närvarande, från söndag kväll till fredag ​​kväll.

För övrigt är de vanliga kanalerna för att kontakta kundsupport mycket varierande:

 • webbformulär som ska fyllas i på samma sida
 • skicka epost,
 • telefonnummer
 • livechatt
 • whatsapp chatt

Så, som du kan se, är verktygen för att kontakta kundsupport varierande och täcker flera kanaler och vanor.

Åsikter om Fortissio

Vilka är recensionerna och åsikterna om Fortissio? Mäklaren åtnjuter skäliga överväganden. I ljuset av de många licenser den har, vilket gör den mycket säker. Bra villkor vad gäller spreadar och provisioner. Tjänsterna den erbjuder är mycket attraktiva, framför allt Autochartist, som, som nämnts, många mäklare erbjuder mot en avgift.

Vissa vänder upp näsan över bristen på närvaro av Metatrader 4 eller 5 bland plattformarna den erbjuder. Eftersom de nu har vant sig vid dess tjänster och vid tanken att det tas för givet av nästan alla mäklare.

Andra är fortfarande skeptiska till frånvaron av Hellenic Capital Market Commission licensen, som också är mycket utbredd bland mäklare. Men skepsisen dämpas snart av närvaron av ett stort antal andra licenser. Allt i enlighet med MiFID-direktiven. Goda nyheter även för oss italienare, på grund av närvaron av en Consob-licens att verka i vårt land.

Fortissio: Marknadsinstrument

Vilka marknadsverktyg erbjuder Fortissio Broker? Det följande:

 • SMS-avisering
 • Uppdaterade nyheter för att hålla dig uppdaterad om nyheter om finansmarknaderna
 • Ekonomisk kalender: uppdateringar om de viktigaste händelserna som kan påverka de finansiella marknaderna (mycket användbar särskilt för att utarbeta fundamental analys)
 • Autochartist: programvara baserad på antagandet att tillgångspriser tenderar att upprepa sina rörelser över tiden. Även om liknande mönster eller upprepade mönster bör följas. Den här tjänsten låter dig automatiskt skanna diagrammet över en aktie, över alla tidsramar. Så du kan hitta en intressant signal att investera. Det kommer då att vara möjligt att förfina den med exakta filter, för att förhindra att den ger falska signaler. Fördelen med Fortissio är att Autochartist erbjuds gratis, medan många mäklare endast erbjuder dem vid prenumeration

Fortissio: vanliga frågor (FAQ)

Innan vi går vidare, låt oss se vad svaren är på de vanligaste frågorna om Fortissio:

Är Fortissio-mäklaren en bluff?

Absolut inte. Vi pratar om en reglerad och licensierad mäklare

Hur mycket kapital behöver du för att börja handla online?

En minsta insättning på cirka $200 krävs, i linje med vad som krävs av de flesta mäklare.

Är Fortissio värt det?

Det är förvisso en intressant mäklare men inte den mest bekväma när det gäller provisioner.

Slutsatser

Fortissio är en ansedd mäklare som erbjuder ett brett utbud av handelsmöjligheter på olika marknader. Med möjligheten att öppna ett riktigt konto med bara 200 euro är det tillgängligt för både professionella och nybörjare. Plattformen är reglerad, vilket säkerställer att handlare kan operera i en säker och transparent miljö.

En av de viktigaste fördelarna med Fortissio är mångfalden av marknader som är tillgängliga för handel. Handlare kan få tillgång till aktier, råvaror, index och valutor, vilket ger dem möjlighet att diversifiera sin portfölj och dra nytta av olika marknadsförhållanden. Denna variation av alternativ ger handlare möjlighet att utforska nya handelsstrategier och potentiellt öka sina vinster.

En annan fördel med Fortissio är dess användarvänliga gränssnitt, vilket gör det lämpligt för handlare på alla erfarenhetsnivåer. Nybörjare kan enkelt navigera på plattformen och få tillgång till utbildningsresurser för att förbättra sina handelsfärdigheter. Samtidigt kan erfarna handlare dra nytta av avancerade verktyg och funktioner för att utföra komplexa handelsstrategier.

Dessutom erbjuder Fortissio olika typer av konton för att tillgodose de specifika behoven hos olika handlare. Från grundläggande konton för nybörjare till premiumkonton för professionella handlare finns det ett alternativ för alla. Varje kontotyp levereras med sina egna uppsättning funktioner och fördelar, såsom personlig kundsupport och tillgång till exklusiva handelsverktyg.

Sammanfattningsvis är Fortissio en reglerad mäklare som ger handlare möjlighet att få tillgång till olika marknader och öppna ett riktigt konto med en låg minimiinsättning. Plattformen är användarvänlig och lämplig för handlare på alla erfarenhetsnivåer. Med olika typer av konton och ett varierat urval av handelsalternativ strävar Fortissio efter att tillgodose varje handlares individuella behov.